top of page

Τίνα Μαυρομιχάλη

 

Η Τίνα Μαυρομιχάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Montreal του Καναδά. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Concordia του Μόντρεαλ, λαμβάνοντας το πτυχίο της στην Κοινωνιολογία (Bachelor of Arts) το 1987, με διατριβή σε έρευνα για τη βουλιμία (Bulimic Disorder).
Συνέχισε τις σπουδές της το 2000 στο Πανεπιστήμιο La Verne στην Αθήνα – που συνδέεται με αυτό της Καλιφόρνια – με μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (MSc Counseling) και επιστημονική μελέτη για γυναίκες που παρουσίαζαν παχυσαρκία και επεισοδιακή υπερφαγία (Binge Eating Disorder).
Από το 2000 έως το 2004 εκπαιδεύτηκε στην Οικογενειακή Θεραπεία στο Κέντρο Οικογενειακής Συμβουλευτικής Ζωγράφου. Στη συνέχεια (2004-2006) εξειδικεύθηκε στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία, με Δίπλωμα από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.
Έχει άριστη γνώση της Αγγλικής και της Ελληνικής γλώσσας.
Έως το 2000 εργάσθηκε στον Καναδά σε στεγαστικές δομές για κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους και για την ευαισθητοποίηση της ενδοοικογενειακής βίας. Δούλεψε συμβουλευτικά σε τηλεφωνική γραμμή για νέες μητέρες με θέματα όπως το συναισθηματικό δέσιμο μητέρας μωρού (bonding), το θηλασμό και την επιλόχεια κατάθλιψη.
Συνεργάστηκε σε Κέντρο για Ελληνικές της διασποράς, στην αντιμετώπιση δυσκολιών και συγκρούσεων που συχνά εμφανίζονται μεταξύ των γενεών (Bicultural Issues).

 

Από το 2000 που ζει στην Ελλάδα έχει εργασθεί σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας με ενήλικες σε ατομική ψυχοθεραπεία, όπως και σε Κέντρα Οικογενειακής Θεραπείας.
Επιπλέον έχει δουλέψει σε Οικοτροφεία στην κοινότητα με ψυχωτικούς ασθενείς, παρέχοντας ψυχολογική στήριξη και θεραπεία στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Από το 2004 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ψυχαναλυτικής Προσέγγισης, δουλεύοντας με ενήλικες που ζητούν βοήθεια για ψυχοσωματικά συμπτώματα, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, σεξουαλική κακοποίηση κατά την παιδική ηλικία και άλυτα θέματα με την οικογένεια καταγωγής.


Έχει μεγάλη εμπειρία με νέους ενήλικες που επεξεργάζονται θέματα όπως τον αποχωρισμό από την οικογένεια, την ταυτότητα και προοπτικές τους για το μέλλον.
Εργάζεται επίσης με ζευγάρια και οικογένειες μέσα από τη Συστημική Προσέγγιση στην επίλυση συγκρούσεων με αποτελεσματικότερους τρόπους επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων.
Πέραν της μακροχόνιας κλινικής της εμπειρίας, δραστηριοποιείται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία με ομιλίες και σεμινάρια για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και υγείας παιδιών σε κρίσιμες φάσεις του κύκλου ζωής της οικογένειας.


Έχει δημοσιεύσει άρθρα για ζητήματα όπως την διάγνωση και αντιμετώπιση της κατάθλιψης, αναγνώριση παιδιών για παρέμβαση και κακοποίηση, διαχείριση άγχους στην περίοδο εξετάσεων, διαζύγιο και παιδί.

 

bottom of page